Rising Stars og Særlige Behov


Rising Stars - svømning for børn med en funktionsnedsættelse


Rising stars er for børn med en fysisk funktionsnedsættelse eller nedsat syn og for børn med udviklingshæmning (inklusiv autismne). Rising stars skal være et sted hvor man under kyndig træning får lært det svømmetekniske og får et fællesskab med andre parasvømmere. Dette hold er for børn i alderen 6 – 15+ år som kommer fra hele fyn. Dette er et parasvømme fællesskab for børn som vil lære at svømme eller svømmer allerede. Når svømmeren er klar til at træne mere, vil vi hjælpe med at finde et lokalt svømmehold samt der er muligt at komme på Parasport Danmarks boblehold. Svømmer og forældre vil blive en del af landsdækkende svømmefællesskab.

Vi deler svømmerne op i 3 hold:
  • Rising Stars bronze (begynder niveau)
  • Rising Stars sølv (letøvet niveau)
  • Rising Stars guld (øvet niveau)
Hvert hold vil have deres egne undervisningsmål og egen plan for at tilbyde den bedst muligt undervisning.

Vi tilbyder svømning en gang ugentligt for alle børn om lørdagen i Vollsmose svømmehal (6-10 år kl.0900-1000 og 9-15+ år kl.1000-1100).
I Frem Odense tilbyder vi også et hold for børn med svært fysisk handicap i Højme svømmehals varmtvandsbassin.

På landsplan vil vi også gerne udvikle sammenhold mellem de forskellige Rising Stars hold ved at afholde Rising Stars Days. Den første dag er i Kastrup den 25. september, hvor svømmere vil svømme sammen, samt prøve bordtennis med vores Rising Stars (bordtennis) hold. Den anden Rising Stars Day er placeret på søndag den 30. oktober i Vejle svømmehal. Vi vil også tilbyde enkelte para-svømmestævner, hvor man kan prøve forskellige løb i et meget trygt miljø. Mere om det senere!

Inden tilmelding beds i kontakte klubbens Rising Star koordinator, Jakob Dal Varming:
E-mail: sundhed@frem-odense.dk eller Mobil: 2210 5252

Rising Stars er et Parasport Danmark projekt, som har fokus på at få flere børn med en funktionsnedsættelse til at blive aktiv indenfor atletik, bordtennis og svømning. I Danmark har vi Rising stars svømmehold som er etableret i fællesskab medsvømmeklubber over hele landet. Der er Rising stars hold i Århus, Odense. Korsør og Kastrup. Man kan følge os på Facebook: parasvømning. For generel info om rising stars kontakt Anne-Dorte Andersen: ada@parasport.dk ; 21344424 link: parasport.dk
 

Børn med særlige behov


Vi tilbyder et aktivitets- og undervisningshold for børn med sociale udfordringer, hvor vi kan give dem et frirum til støtte deres mentale og fysiske sundhed samt hjælpe dem at lære at svømme.

Børn med særlige behov kan for eksemplar være børn med ADHD, tosprogede børn, børn som har svært ved at indgå i sociale relationer og danne venskaber osv.

Der er ikke mange svømmere på holdene, så der er tid og fokus på barnet.

Holdet er et sted hvor man under kyndig træning får lært det svømmetekniske og får et fællesskab med andre børn. Igennem dette projekt vil de nye svømmere også få hjælp til inklusion på almenhold i Svømmeklubben FREM Odense. Derigennem styrkes tanken om at idræt er for alle, og at idrætstilbud er til alle. På denne måde kan Svømmeklubben FREM bidrage til både et styrket foreningsliv og sammenhængskraft i samfundet ved at alle mødes om fælles idrætsaktiviteter. 


Kontakt koordinator Jakob Dal Varming for mere information.
E-mail: sundhed@frem-odense.dk eller Mobil: 22105252
 

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Svømmeklubben FREM Odense | Stadionvej 50 A | 5200 Odense V | Tlf.: +45 24 24 37 48 | administrator@frem-odense.dk