Om os


FREM blev stiftet 20. april 1920 efter de første medlemmer begyndte at dyrke gymnastik på Østre Skole i Odense. I første omgang blev klubben døbt “Odense Højskoleforenings Gymnastikforening”, og der var dengang 20 mandlige og 15 kvindelige medlemmer.
I 1929 blev klubben omdøbt til FREM, og i 1934 kom svømning og dermed også vandpolo på programmet som en selvstændig disciplin.
 
Den 13. august 1939 spillede vi den første vandpolokamp mod OSLF - den vandt vi 7-3. Derudover har klubben haft OL-deltagere som Jytte Hansen, Louise Ørnstedt og Rikke Møller Pedersen. Klubben har også fine traditioner i udspring, som er en gammel kernedisciplin hos os. I vandpolo tog det lidt tid, og vi fik således kun et enkelt dansk mesterskab i årene 1920-1986. Til gengæld har vi vundet 27 siden. Vi har vandpolo, udspring, livredning og svømning på programmet nu.
 
I begyndelsen af 2000-årene gik gymnastik og svømning hver for sig, og Svømmeklubben FREM Odense fik sin nuværende form. Det er dog kendetegnende for klubben, at vi har beholdt og værner om de værdier som klubben altid har haft – ordentlighed og fællesskab og respekt for traditioner.
 
Vi tager et socialt ansvar, og vi er bevidste om det helt unikke bidrag, som foreningslivet i Danmark kan give til samfundet. Det er derfor vores opgave som forening at bidrage til, at samfundet består af dannede, nysgerrige og empatiske mennesker. Det gør vi ved at give mulighed for, at man kan finde fællesskab, udfolde sit talent og evt. udleve sine konkurrencedrømme hos os. Det ligger derfor i klubbens DNA, at alle yder efter bedste evne, talent og muligheder. For det er i mødet med hinanden og gennem ordentlighed, fællesskab og traditioner, at vi sammen får respekt for hinanden og vores forskelligheder, alt imens vi alle sammen bliver en lille smule klogere på hinanden.

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Svømmeklubben FREM Odense | Stadionvej 50 A | 5200 Odense V | Tlf.: +45 24 24 37 48 | administrator@frem-odense.dk