OFFICIALS
Det er et krav at alle klubber stiller med officials til alle svømmestævner.
Det er derfor alt afgørende at Vi i Frem har så mange uddannet officials forældre som muligt. jo flere vi er - jo bedre kan vi deles om at tage til stævnerne.
Det er vigtig at offcials tilmelder sig sammen med svømmeren til træneren inden den angivne tidsfrist.
Så ved træneren om holdet kan deltage i stævnet eller om der skal aflyses.HVAD ER OFFICIALS?
Til ethvert svømmestævne skal der bruges 20-25 dommere som kaldes officials. Disse officials er svømmernes forældre som melder sig friviligt til at hjælpe med at sørge for at alt går retfærdigt til. De har alle taget korte kurser for at  kunne dømme ens og retfærdigt.
Uden uddannet Officials kan svømmestævnets resultater ikke blive godkendt og stævnet vil i de fleste tilfælde blive aflyst.

For at dele den store opgave det er at få offcials nok til et svømmestæve er det almindelig at værts klubben kræver at alle gæste klubber tilbyder at stille med 2-4 officials under hele stævnet før de må tilmelde svømmere. Disse officials bliver tilbudt gratis forplejning under stævnet.
Ved weekend stævner overnatter officials sammen med svømmere og træneren ( som reglen på en skole nær svømmehallen)Én forældre pr familie bedes hurtigst mulig tager de 2 første kurser. Det vil hjælpe holdene meget hvis nogle forældre også har lyst at tage kursus 3 og 4

Kursus materiale bliver inden kurset sendt ud på mail så der er mulighed for at forberede sig.
Kurset afsluttes med en lille prøve - 99.9 % består kurserne.

 

Officialuddannelse.

Dansk Svømmeunion og DGI tilbyder kurser for frivillige som ønsker at være officials ved svømmestævner.

Første kursus er  tidtager kursus: hvor det primært handler om at lære at bruge et stopur. Derudover at få kendskab til svømmestævnets funktioner og officials rettigheder og pligter. ( ca 3 timer). der udleveres en hvid officlas t-shrit som skal medbringes hvergang, man herefter stiller som officials.
Andet kursus er bane-vendedommer kursus, hvor kurset handler om at lære svømningens regler for at sikre en retfærdig afvikling af et svømmestævne.
(hvordan svømmere skal vende rundt, lave startspring osv. for at undgå diskvalifikation), ( ca 6 timer)

3 kursus : Starter
4 kursus: mål dommer/ ledende tidtager

se mere her:
http://www.svoem.org/Kurser/Officials-kurser/
Svømmeklubben FREM Odense | Stadionvej 50 A | 5200 Odense V | Tlf.: +45 66159455 | administrator@frem-odense.dk